Resultaat Vierdaagsefeesten x CircularPET — Circular PET
Terug naar overzicht

Resultaat Vierdaagsefeesten x CircularPET

Terugkijkend op de zomer hebben we een aantal mooie hoogtepunten bereikt met CircularPET, maar de kers op de taart was toch wel het succes van de Nijmeegse Vierdaagsefeesten waarin wij een rol hebben gespeeld bij het opzetten, de implementatie en de controle van het circulaire bekersysteem.

Met een relatief geringe incentive van slechts 50 cent werd toch al 58% van de gebruikte softcups na inzameling goedgekeurd voor hoogwaardige recycling, wat betekent dat er nieuwe bekers van kunnen worden gemaakt. En omdat ook nog eens 40% van de gebruikte bekers een nieuw leven krijgt in een andere rPET toepassing is slechts 2% grondstof verloren gegaan. Een ongekend succes wat hopelijk de komende jaren een vervolg krijgt in een nog hoger percentage foodgrade hoogwaardige recycling.

We willen ACBN nogmaals bedanken voor hun vertrouwen en alle andere partners voor het mede mogelijk maken van dit systeem dat zeker gezien mag worden als een blauwdruk voor circulaire bekersystemen met softcups op open publieksevenementen