Paardekooper neemt belang in CircularPET — Circular PET
Terug naar overzicht

Paardekooper neemt belang in CircularPET

Koninklijke Paardekooper Group heeft een belang genomen in CircularPET, een organisatie gespecialiseerd in circulaire softcup bekersystemen voor publieksevenementen. Tim Appeldoorn, salesmanager Food Services, zal vanuit zijn huidige rol namens Paardekooper toetreden tot het bestuur van CircularPET en deel uitmaken van het Management Team.

Vanaf 1 januari 2024 wordt de SUP wetgeving verder uitgebreid naar consumptie ter plaatse. Het is vanaf dan verboden om op festivals en evenementen plastic of plastic bevattende wegwerpbekers en maaltijdverpakkingen te verstrekken, tenzij er wordt gezorgd voor een goede inzameling van deze producten zodat deze hoogwaardig kunnen worden gerecycled.

De softcup van Paardekooper is gemaakt van 100% (r)PET en is in combinatie met het circulaire inzamelsysteem van CircularPET volgens het bedrijf een toekomstbestendige oplossing die voldoet aan de huidige en toekomstige Nederlandse SUP wetgeving.

“Implementatie van dit systeem is niet zomaar gedaan, omdat je de hele keten sluitend moet krijgen. Hier heb je ‘know how’ en een effectieve logistiek voor nodig. CircularPET heeft zich hierin de afgelopen jaren gespecialiseerd. Om aan de verwachte vraag te kunnen voldoen is het noodzakelijk dat we onze organisatie flink uitbreiden. Met de toetreding van Paardekooper kunnen wij een grote stap vooruit maken in de verdere professionalisering van onze organisatie en perfectionering van ons systeem”, aldus Tjeerd Bijnsdorp, een van de founders van CircularPET en verantwoordelijk voor gemeentelijke publieksevenementen.

“Door onze krachten te bundelen kunnen we de evenementensector een goed werkend circulaire oplossing bieden. Alleen door samen te werken kunnen we het probleem van zwerfafval verminderen.”

Lyanne Paardekoper – CMO van Koninklijke Paardekooper Group

Voor Paardekooper betekent de samenwerking een toekomstbestendige circulaire oplossing. Lyanne Paardekooper, CMO van Koninklijke Paardekooper Group: “Als organisatie hebben we de ambitie om de wereld van verpakking in beweging te zetten en willen we onze klanten duurzamere alternatieven bieden. De afgelopen periode hebben we intensief met CircularPET samengewerkt, onder andere voor de Nijmeegse Vierdaagsefeesten, een van de grootste events in Nederland. Door onze krachten te bundelen kunnen we de evenementensector een goed werkend circulaire oplossing bieden. Alleen door samen te werken kunnen we het probleem van zwerfafval verminderen.”