Kosten

CircularPET

Bruikleensysteem

Om het voor de organisator makkelijk en overzichtelijk te maken hanteren wij een bruikleensysteem met een (cup-to-cup) rPET softcup en een bekertarief waarbij alle kosten inclusief zijn. De enige kosten die niet in de bekerprijs zijn verwerkt zijn de transportkosten omdat deze variabel zijn. Je ontvangt dus geen complexe offerte, maar een eenvoudig en overzichtelijk document gebaseerd op een simpele rekensom. Zo kan je eenvoudig begroten en vergelijken met andere opties uit de markt zoals hardcups.

Het proces

Hoe werkt het?

Het proces begint met de bestelling van een vooraf bepaalde hoeveelheid bekers. CircularPET levert deze op de locatie van het evenement. Na afloop kunnen de ongebruikte bekers retour. Hier worden geen kosten voor in rekening gebracht. Voor het vaststellen van de bekerprijs hanteren wij een staffel op basis van het aantal gebruikte bekers. Hoe hoger het aantal gebruikte bekers, hoe lager de prijs per unit. De gebruikte bekers worden door ons ingezameld en afgevoerd waarna ze volgens cup-to-cup principe worden gerecycled en er nieuwe bekers van worden gemaakt die op het volgende evenement weer kunnen worden ingezet.

Kosten

Onze staffel

Uit ervaring raden wij aan een veilige marge van 30% van het totale aantal bekers in de bestelling te hanteren om tekorten aan de bar te voorkomen. Daar wordt niets extra voor in rekening gebracht. Komen er meer dan 30% van de bekers retour, dan brengen wij voor elke beker boven die 30% 1 cent per unit in rekening.

Transportkosten

De kosten voor het leveren en ophalen van de bekers worden berekend op basis van €0,60 per km. Hierin zijn de kosten voor chauffeur, wagen, verzekering en brandstof verwerkt.

Om een idee te geven hoe ons bruikleensysteem er in de praktijk uit zou kunnen zien, hebben we twee voorbeelden uitgewerkt.

Aantal bekers Prijs per beker
1.000 - 20.000 9 cent + €250,- initiatiekosten
20.001 - 35.000 9 cent
35.001 - 55.000 8 cent
55.001 - 75.000 7 cent
75.001 - 100.000 6,5 cent
100.001 - 125.000 6 cent
125.001 - 150.000 5,5 cent
> 150.000 Offerte op maat

Disclaimer: Indien het ingezamelde materiaal niet voldoet aan de zuiverheidsgraad van het cup-2-cup recycling principe en dit aan de klant is toe te rekenen, dan rekenen wij voor de verwerking van het onzuivere materiaal €450,- per ton (note: 100.000 bekers wegen samen ca. 0,5 ton).

Ook met een statiegeldsysteem is een klein verlies van bekers onvermijdelijk. Een voordeel van ons bruikleensysteem is dat er geen vervangingswaarde per verloren beker betaald hoeft te worden. Bij gehuurde bekers is dat al snel €0,50 tot €1,00 per unit.

Met inkt bedrukte bekers zijn momenteel nog niet geschikt voor het cup-2-cup recycling principe. In het geval je (kosteloos) bedrukte bekers ontvangt van een sponsor of brouwerij, dan is het raadzaam om een andere vorm van sponsoring uit te onderhandelen. Denk bijvoorbeeld aan een hogere hectoliterkorting. Indien de sponsor onbedrukte bekers levert of je zelf nog een eigen voorraad hebt, dan kunnen deze uiteraard worden ingezet mits ze voldoen aan de voorwaarden voor cup-to-cup recycling. Per beker geldt in dat geval een 2 cent korting binnen de staffel. Het is mogelijk om door middel van embossment of laser engraving je eigen CircularPET beker te personaliseren. Vraag naar de mogelijkheden en prijzen.

Bedrukte rPET bekers kunnen momenteel nog niet cup-to-cup gerecycled worden maar binnen de markt wordt hier druk aan gewerkt. Voor nu kunnen wij een minder circulair maar zeker wel duurzaam recyclingproces bieden waarbij rPET wordt verwerkt naar nieuwe rPET voor andere gebruiksdoeleinden. Wilt u samen kijken naar welke mogelijkheden we voor uw evenement kunnen bieden, neem dan contact met ons op.