Jasper Fleers treedt toe tot CircularPET

Jasper Fleers treedt toe tot CircularPET, specialist in circulaire bekersystemen met softcups. De Haarlemse festivalverduurzamer wordt in zijn nieuwe functie verantwoordelijk voor het uitbouwen van het CircularPET netwerk en het uitvoeren van de implementatie van het CircularPET bekersysteem op de diverse festivals. Jasper is eigenaar van de Groene Lobby, een organisatie die zich al geruime tijd inzet voor verduurzaming van festivals en actief is op festivals en evenementen als de Pride, Formule 1, Leidens Ontzet en vele tientallen festivals.

Jasper Fleers: ‘’ik ben al jaren bezig met de verduurzaming van festivals en evenementen. Ik zie de festivalwereld dan ook als een proeftuin van duurzame oplossingen die in de echte wereld ingezet kunnen worden. Het circulaire bekersysteem van CircularPET vind ik een waanzinnig mooie oplossing omdat het zowel de festival organisator geheel ontzorgt als een een volledig circulair bekersysteem is waarbij de ingezamelde bekers tot nieuwe bekers worden gerecycled.’’

Tjeerd Bijnsdorp, CircularPET: “Over anderhalf jaar gaat de SUP wetgeving in waarbij een duurzaam bekersysteem een vereiste is om nog plastic te mogen gebruiken op publieksevenementen. Dit betekent dat we een flinke groei van aanvragen verwachten. Om deze op te vangen hebben we een team van toegewijde experts nodig. Jasper heeft met zijn team al vaak samengewerkt met ons en met name tijdens de afgelopen Vierdaagsefeesten die we hebben uitgevoerd met zijn no-nonsense aanpak veel indruk gemaakt. We zijn ervan overtuigd dat zijn komst als partner bij CircularPET een enorme aanwinst is voor onze organisatie en zien het partnerschap met veel vertrouwen tegemoet.