Bezoek aan de PACCOR fabriek in Polen — Circular PET
Terug naar overzicht

Bezoek aan de PACCOR fabriek in Polen

Vorige week bezochten we op uitnodiging van Paardekooper B.V. en PACCOR de fabriek van PACCOR in Polen. In Skierniewice – op zo’n 60 kilometer van hoofdstad Warschau – staat een imposante fabriek waar de machines dag in dag uit plastic verpakkingen en bekers produceren. Van PET en rPET wel te verstaan. We hebben een goede kijk gekregen hoe het productieproces verloopt van het granulaat van gerecyclede bekers tot nieuwe softcups.

Daarbij was het ook heel fijn en geruststellend om te horen dat deze fabriek volledig op groene energie draait, afkomstig van zonne- en windenergie en gestaafd door certificatie.

Omdat in 2024 de SUP regelgeving ingaat en een circulair bekersysteem met softcups nog altijd een goedkope en logistiek makkelijke oplossing is zonder dat de duurzaamheid in het geding komt wordt een enorme toename van de vraag naar PET en rPET verwacht. Goed dus om te weten dat er al flinke uitbreidingsplannen liggen.

We willen PACCOR en Paardekooper hartelijk danken voor de mogelijkheid om in de praktijk bevestigd te zien wat in theorie al duidelijk was. rPET heeft een mooie toekomst!